Sisu-TrailO Kilpailuohjeet

Sisu-trailo 7.-8.7.2018 kilpailuohjeet
Säännöt: Kilpailussa noudatetaan SSL:n tarkkuussuunnistuksen lajisääntöjä.
Toimihenkilöt:
Kilpailunjohtaja: Matti Ikonen 0400-887965
Ratamestari: Petteri Hakala
Valvoja: Lauri Kontkanen
Tuomarineuvosto: puheenjohtaja Antti Rusanen KeU, Anna Jacobson OK77, Pekka Seppä SuSe
Leimaus: Preo-kilpailuissa leimaus tapahtuu omilla pihtileimasimilla. Järjestäjällä on muutamia pihtileimasimia lainattavaksi.
Avustajat: Oman avustajan käyttö on sallittua. Avustaja saa auttaa vain kulkemisessa ja leimaamisessa, ei tehtävien ratkaisemisessa.
Kartta: Kaikissa kilpailuissa mittakaava 1:5000 ja käyräväli 2,5 m. Preoissa A4-kartta muovisuojuksessa. Jyrkänteiden ja kivien minimikorkeus on yksi metri. Kuviorajat ovat kartoitettu sen mukaan, missä raja näkyy suunnistajan silmien korkeudella, ei siis latvusten mukaan.
Nollatoleranssi: Kaikissa kilpailuissa nollarasteilla (zero) lähimmät liput ovat vähintään neljän metrin päässä kysytystä paikasta. Lasten radalla ei ole nollarasteja.
Tulokset: nähtävillä tulostaululla kilpailukeskuksessa tulosten selvittyä. Tulosten valmistuttua on 15 minuutin protestiaika. Tulokset laitetaan myös nettiin osoitteeseen www.trailo.fi.
Palkinnot: Elit-sarjassa palkitaan joka kilpailussa kolme parasta ja A-sarjassa paras kilpailija.
Lauantai 7.7.
Kilpailukeskus: Pelkolan tila, osoite Vanhankaltimontie 243. Opastus Ahvenisentieltä (tie 518) 2,5 km Enosta pohjoiseen. Kilpailukeskuksessa on kanttiini ja bajamaja-vessat.
Kuntosarjaan ilmoittautuminen: Paikan päällä infossa voi vielä ilmoittautua kuntosarjaan. Kunto-A preo
18 €, kunto-A tempo 5 € (elitin asemat 1-4). Lasten rata (B) preo 5 €, voi halutessaan myös kokeilla tempoa elitin asemilla 1-4, mutta ne ovat osittain vaikeita. Elit-radallekin pääsee erityistapauksessa.
Maasto ja kartta: Maasto on maatalojen pihapiirien rakennettua ympäristöä, niittyä ja vaaran rinteen metsiä. Laserpohjainen sprinttisuunnistuskartta (ISSOM), kartoitus 2015-2018 Petteri Hakala.
Tempo: Päivän ensimmäinen kilpailu on tempo, jonka lähdöt alkavat klo 15. Kilpailunumerot ja kortit jaetaan lähtöpaikalla parkkipaikan vieressä. Omat hakaneulat. Tempossa on 6 aikarastiasemaa, joilla on jokaisella 5 tehtävää. Kaikilla asemilla on kuusi lippua A-F, jotka nimetään suullisesti, mieluiten käyttäen kansainvälisiä foneettisia aakkosia (alfa, bravo, charlie, delta, echo, foxtrot). Maksimivastausaika on 150 sekuntia. Väärästä vastauksesta lisätään aikaan 30 sekunnin sakko. Radan pituus 800 m. Tempoa voivat kokeilla myös kunto-A-radalle tai lastenradalle menevät asemilla 1-4, mutta tehtävät ovat samoja kuin elitillä ja myös nollarasteja on.
Preo 1: Temposta siirrytään infoon, josta saa tarvittavan materiaalin preoradalle. Infosta siirrytään ensin aikarastille, jonka jälkeen on varsinainen rata. Kilpailijat, jotka eivät osallistu tempoon, tulevat myös infoon n. kello 15:30.
Aikarastilla on elit-sarjalla kolme tehtävää, maksimivastausaika on 90 sek. A-sarjalla on kaksi tehtävää, maksimiaika 60 sek. Nollavastaus (zero) ei ole aikarastilla mahdollinen. Kuusi lippua A-F, jotka nimetään suullisesti käyttäen foneettisia aakkosia (alfa, bravo, charlie, delta, echo, foxtrot). Väärästä vastauksesta lisätään aikaan 60 sekunnin sakko.
rasteja radan pituus nousu maksimiaika
Elit 28 1,4 km 15 m 130 min, paralympia 140 min
Kunto-A 20 1,4 km 15 m 100 min
Lastenrata (B) 10 0,5 km 20 m ei maksimiaikaa

Sallitut reitit ovat ruskealla karttaan merkityt tiet ja kovapintaiset alueet. Ylityskiellot ovat merkitty karttaan ja epäselvissä paikoissa myös maastoon.
Elit- ja A-rata kulkevat alussa yleisellä tiellä. Tien varrella ratkotaan muutama rasti. Kilpailijoiden on liikuttava tien reunassa ja oltava varovaisia. Tien nopeusrajoitus on 50 km/h ja liikenne ei ole runsasta. Tiellä on toimitsijoita antamassa huomiomerkkejä muulle liikenteelle. Pyörätuolin ja invamopon käyttäjillä on etuoikeus kulkea tien reunassa ja ratkaisupaalulle. Lasten rata ei mene tien alueella, ja lapsia voidaan vahtia infossa, jossa on lastenradan karttojen jako ja lasten maali.
Maalista kilpailijat siirtyvät infoon.
Kilpailujen jälkeen sauna- ja uintimahdollisuus järven rannalla kilpailualueella. Omat pyyhkeet ja uikkarit mukaan.
Sunnuntai 8.7.
Preo 2
Kilpailukeskus: Vallisärkän ulkoilualueen parkkipaikka, osoite Karhunsalontie 14, Joensuu. Opastus Uimaharjuntien (tie 73) ja Karhunsalontien risteyksestä. Kilpailukeskuksessa on kanttiini laavun yhteydessä.
Vain elit-rata. Ensimmäinen lähtö klo 10. Kilpailu alkaa aikarastilla kilpailukeskuksen läheisyydessä, josta ohjataan kilpailijat radalle.
Aikarastilla on kuusi lippua A-F, jotka nimetään suullisesti käyttäen foneettisia aakkosia (alfa, bravo, charlie, delta, echo, foxtrot). Nollavastaus ei ole mahdollinen. Kolme tehtävää, maksimivastausaika 90 sek. Väärästä vastauksesta lisätään aikaan 60 sekunnin sakko.
Maasto on kangasmaastoa, jossa on suppia ja sorakuoppia. Kartta on Jussi Silvennoisen tekemän suunnistuskartan suurennos, mutta radan osalta kokonaan tarkennettu laserpohjia apuna käyttäen. Radan pituus 1,8 km, 29 rastia, nousua 25 m, maksimiaika 140 min, para-sarja 150 min. Sallitut reitit ovat ruskealla karttaan merkityt tiet ja kovapintaiset alueet.

Tervetuloa!
Selkien sisu ry.